Fullt hus for Aksjonen i Arendal

Fullt-hus-for-Aksjonen-i-Arendal

Det var fullt hus og frisk debatt i Arendal da Aksjon for Norsk Eierskap diskuterte formueskatt på arbeidede kapital med stortingsrepresentantene Frode Jacobsen (A) Alfred Bjørlo (V) og Roger Hofseth. Se eventet her

Hofseth avslørte at han har 1,7 millioner i lønn og må ta ut nesten fem hundre millioner av bedriften over de neste tre årene for å betale personlig formueskatt.

–Hadde jeg bodd utlandet hadde jeg sluppet. Jeg er blitt en belastning for selskapet mitt, og den belastningen er blitt for stor, sa Hofseth.

Svarer med statistikk
Frode Jacobsen (A) kommenterte ikke Hofseths gigantregning fra Staten, men forsvarte formueskatten med statistikk om at norsk næringsliv går godt.

–I fjor kom det 100 000 nye jobber i Norge, hovedsakelig i privat sektor, sa Jacobsen. Han mente at Hofseth burde se seg tjent med å bidra til fellekskapsgoder som skole og helsetjenester.

Hofseth på sin side, mente Jacobsen burde lære seg regnskap og sette seg bedre inn i hvordan bedrifter og gründerskap fungerer.

–Dere forstår ikke hva det dreier seg om. Dere må se på balansen og se på hva som er avkastningen på egenkapital. Det klassiske for en type som meg, og for andre langs kysten, er om du har du to millioner til overs, så begynner du med et eller annet nytt. Nå stopper det opp. Gründere ringer meg og sier – nå har jeg et totalt skattetrykk på 80 prosent, sa Hofseth.

Lokalt norsk eierskap viktig
Hofseth viste videre til at skattetrykket gjør at norskeide bedrifter selges ut av landet.
–I følge Menon utgjør utenlandsk eierskap nå for før første gang en større del av norsk økonomi enn privat norsk eierskap sa Hofseth.

Jacobsen så ikke problemet og mente at Norge må sette pris på utenlandske investorer.
Alfred Bjørlo fra Venstre mente at velferdssamfunnet trenger skatt, men at det ikke er likegyldig hvordan skatten treffer.

–Formueskatten rammer særlig det lokale norske eierskapet i distriktene, og det er under press. Vi må beholde det spredte private eierskapet land og strand rundt fordi det gir bedre lokalsamfunn, sa Bjørlo og lovte at han så snart som mulig vil reversere alle økninger av særnorske skatter som sittende regjeringen har kommet med. Han fikk applaus fra salen.

Vil fortsette samtalen.
Noen enighet ble det ikke, men Jacobsen ønsket Hofseth velkommen til en prat på Stortinget. Arrangementet ble avsluttet med en quiz om formuesskatt der slagstøvler og redningsvester var premier. Styremedlem i Aksjon for Norsk Eierskap, Lene Trude Solheim, ledet arrangementet, mens Eirik Løkke fra Civita styrte debatten.

Del gjerne saken i sosiale medier

LinkedIn
Facebook