Måtte ta opp lån for å betale formueskatt

- Det jeg gjør, er å forvalte andres arbeidsplasser. Det blir jeg straffet for, sier Anders Torvill Bjorvand til Dagen.
Skjermbilde-linkedin

Bjorvand har i flere tiår investert i små, nyetablerte selskaper på vei opp. Det har han gjort gjennom investeringsselskapet Kingdom Holding AS, som han eier sammen med kona.
I tillegg driver han IT-selskapet Kommunion AS, hvor han er lønnet med en «ordinær inntekt», ifølge ham selv.

Investeringsstrategien har vært en suksess, og i skattelistene for 2022 sto investoren oppført med en formue på tolv millioner kroner som han skattes av. I et innlegg på Linkedin nylig, skrev Bjorvand at han måtte gå til banken for å klare å betale formuesskatten.

– Nå sist måtte jeg øke huslånet mitt for å betale den, bekrefter han overfor avisen Dagen.

Her forteller han også at alternativene han hadde, var å ta ut utbytte fra selskapene eller selge aksjer. Det mener han ville ha svekket selskapene.

– Min profil er i hovedsak å gå inn i oppstartsselskaper som prøver å bidra inn i det grønne skiftet. De trenger at jeg spytter inn mer penger og viser andre investorer at jeg står last og brast med dem.

Les hele saken her

Del gjerne saken i sosiale medier

LinkedIn
Facebook