– Det må stoppes

Østlandets Blad melder at Trond Simarud i Simarud Electronics fortviler over regjeringens skattepolitikk. Den økte formueskatten gjør at ekspansjonen er lagt på is.
Det-maa-stoppes

I 2020 hadde han planene klare for å bygge et industribygg på tomten han hadde kjøpt av Ski kommune noen år tidligere. Planen var å legge deler av produksjonen til Langhus som i dag gjøres i utlandet.

– Men det satte den sittende regjeringen en brutal stopper for, sier han og fortsetter: – For å kunne betale formuesskatten og utbytteskatten måtte jeg ta ut utbytte avbedriften og dermed tappes egenkapitalen. Dermed ble risikoen for stor få å investere i et nytt industribygg, forklarer han.

– Planen var å bruke deler av egenkapitalen til å investere i bygget og ansette rundt ti personer. Men den nye regjeringen satte en effektiv stopper for disse planene ved å øke formueskatten.

Han mener formueskatten gjør at norskeeide bedrifter blir taperne når de legger inn anbud.

– Jeg er ikke i mot å betale skatt, men å skattlegge bedriftene på denne måten gjør at mange ikke tør å satse, men heller selger eller flytter til utlandet. Dette må norske politikere snart se, slik at ikke alt av produksjon i Norge havner i utlandet, sier Trond Simarud.

Les mer

Del gjerne saken i sosiale medier

LinkedIn
Facebook